Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Bruschetta

Opis przygotowania

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i usunąć nasiona. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski. Dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać poszarpane listki bazylii. Przyprawić solą i pieprzem. Wlać oliwę.

Do majonezu dodać musztardę i pastę paprykową. Wymieszać. Do pomidorów dodać 2 łyżki, resztę można wykorzystać na kanapki.

Bagietkę pokroić na kromki. Opiec na blaszce grillowej umieszczonej nad palnikiem gazowym (można też zrumienić w piekarniku).

Na grzanki nałożyć pomidory z sosem. Udekorować liśćmi bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 467
Ewa gotuje - odc. nr 467

W kolejnym odcinku krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od zrobienia dwóch...

 

Podobne przepisy

Sos tatarski

Żółtka utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać drobno posiekane białka, korniszony i pi ...

Kiszonka warzywna

Spora dawka witaminy C!

Szparagi z szynką i parmezanem

Na przystawkę lub drugie danie...

Placuszki z cukinii

Cukinie umyć, odciąć końce i bez obierania zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeżeli ...

Wróć do listy przepisów