Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sorbet arbuzowo-malinowy

Opis przygotowania

Arbuza pokroić na kawałki, odci±ć skórkę i usun±ć wszystkie pestki. Przełożyć do robota. Dodać maliny, miód i sok z limonki. Zamkn±ć i zmiksować.

Przelać do szklanego naczynia. Przykryć i na 6 godzin wstawić do zamrażalnika. Co ½ godziny przemieszać.

Nałożyć do pucharków. Udekorować truskawkami i listkami mięty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 456
Ewa gotuje - odc. nr 456

To, że co¶ ma tajemnicz± nazwę, wcale nie oznacza, że musi być bardzo skomplikowane....

 

Podobne przepisy

Szarlotka z kratk±

M±kę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...

Cytrynowiec

Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać m±kę przesian± z proszkiem do p ...

Galaretki na bakier

Z ptasim mleczkiem!

Piernik na piwie

Masło utrzeć z cukrem. Dodać żółtka - po jednym. Dokładnie zmiksować. Naprzemiennie d ...

Wróć do listy przepisów