Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kandyzowana skórka cytrynowa

Opis przygotowania

Owoce wyszorować i sparzyć wrzątkiem. Obrać nożykiem do warzyw, odcinając tylko żółtą część skórki. Pokroić w bardzo drobną kostkę. Wsypać na patelnię. Dodać cukier i smażyć tak długo, aż skórka zrobi się chrupiąca. Wystudzić i przełożyć do słoika.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 416
Ewa gotuje - odc. nr 416

W Wielką Sobotę Ewa pokaże, jak przygotować drzewko wielkanocne –...

 

Podobne przepisy

Babeczki czekoladowe - muffinki

Foremki posmarować roztopionym masłem, posypać wiórkami kokosowymi. Do reszty masła d ...

Ciasto kisielowe

Bogato zdobione!

Amerykańskie babeczki

W małej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...

Mazurek marchewkowy

Na kruchym spodzie!

Wróć do listy przepisów