Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Marchewka z groszkiem

Opis przygotowania

Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Wsypać do miski. Oprószyć mąką i wymieszać. Podsmażyć na patelni – na maśle. Podlać odrobiną wody. Wsypać groszek. Posolić. Wymieszać i dusić przez chwilę. Zakwasić sokiem z cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 446
Ewa gotuje - odc. nr 446

Kwiecień plecień, więc w kuchni Ewy też będzie delikatny misz-masz. Gotowanie...

 

Podobne przepisy

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Buraczki z czosnkowym winegretem

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...

Papryki z ryżem i brokułem

Doprawione szafranem!

Rösti

Placek ziemniaczany po helwecku;-)

Wróć do listy przepisów