/ Przepisy / Kompot z rabarbaru

Opis przygotowania

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki. Wrzucić do garnka, zalać wodą, posłodzić, przykryć i ugotować do miękkości. Wystudzić.

W upalne dni podawać z kostkami lodu i świeżą miętą, ew. z plasterkiem cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Zupa szpinakowa z fetą

Smaczny krem w wersji wege;-)

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Kotleciki ziemniaczane

Sznycelki z kartofla;-)

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Wróć do listy przepisów