/ Przepisy / Kompot z rabarbaru

Opis przygotowania

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki. Wrzucić do garnka, zalać wodą, posłodzić, przykryć i ugotować do miękkości. Wystudzić.

W upalne dni podawać z kostkami lodu i świeżą miętą, ew. z plasterkiem cytryny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 249
Ewa gotuje - odc. nr 249

Skończyły się wakacje, więc ruszamy z nowym sezonem „Ewa gotuje”....

 

Podobne przepisy

Zalewajka z maślanką

Na leśnych, suszonych grzybach;-)

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Wegański bigos na włoskiej

Schroniskowy klasyk w wersji bezmięsnej;-)

Zupa cebulowa

Przysmak z Lubelszczyzny.

Wróć do listy przepisów