
M±kę przesiać z cukrem pudrem na stolnicę. Przyprawić cynamonem. Dodać smalec. Posiekać.
Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek. Wybić jajko. Wlać spirytus oraz wino. Zagarn±ć nożem. Gdy powstan± kluchy, wyrobić ciasto. Ulepić kulę, włożyć do zamykanego pojemnika i na godzinę wstawić do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubo¶ć około 1 mm (stolnicę warto posypać m±k±). Szklank± lub pier¶cieniem wyci±ć kr±żki. Nawin±ć na metalowe rurki. Brzeg każdego kr±żka posmarować roztrzepanym jajkiem i skleić. Partiami usmażyć w mocno rozgrzanym smalcu.
Ricottę uperfumować cukrem waniliowym i posłodzić cukrem pudrem. Dodać posiekan± czekoladę. Wymieszać i nałożyć do rurek (najlepiej za pomoc± rękawa cukierniczego). Z obu stron wcisn±ć pistacje. Oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kwiecień plecień, więc w kuchni Ewy też będzie delikatny misz-masz. Gotowanie...
Z truskawkami i prażonymi płatkami migdałów!
Czekoladowe, bezglutenowe;-) Kakao, banan i awokado...
M±kę, proszek do pieczenia i cukier puder przesiać na stolnicę i posiekać z zimnym ma ...
Brownie dla wegan;-)