/ Przepisy / Syrop na ból gardła

Opis przygotowania

Cebule, czosnek oraz imbir obrać i pokroić w plastry. Wraz z goździkami ułożyć w słoiku, robiąc warstwy. Zalać miodem. Zamknąć i odstawić w zacienione i ciepłe miejsce na 1 dzień. Następnie przechowywać w lodówce. Pić 3 razy dziennie po 1 łyżce .

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 445
Ewa gotuje - odc. nr 445

Tym razem Ewa sięgnie po klasyki kuchni śródziemnomorskiej – co ciekawe:...

 

Podobne przepisy

Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Orientalny krem z zielonego groszku

A do tego prażona cebulka;-)

Sałata z granatem i awokado

Lodowa w wybuchowym towarzystwie;-)

Cymes

Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...

Wróć do listy przepisów