/ Przepisy / Marynowany imbir

Opis przygotowania

Imbir pokroić w plasterki, posolić i odstawić na noc. Następnego odcisnąć i przełożyć do słoiczków. Zalać marynatą (wodę podgrzać z octem i cukrem, pod koniec dodać sok z buraka). Słoiki zamknąć i odstawić do wystudzenia. Imbir można jeść już następnego dnia.

Przechowywać w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 436
Ewa gotuje - odc. nr 436

Ramen to potrawa, która w ciągu kilku ostatnich lat zrobiła u nas sporą...

 

Podobne przepisy

Babka ziemniaczana na żeberkach

Dla mięsożerców!

Buraczki z czosnkowym winegretem

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)

Zupa koperkowa z brukselką

Kolejna odsłona jarzynowej!

Wróć do listy przepisów