/ Przepisy / Marynowany imbir

Opis przygotowania

Imbir pokroić w plasterki, posolić i odstawić na noc. Następnego odcisnąć i przełożyć do słoiczków. Zalać marynatą (wodę podgrzać z octem i cukrem, pod koniec dodać sok z buraka). Słoiki zamknąć i odstawić do wystudzenia. Imbir można jeść już następnego dnia.

Przechowywać w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 436
Ewa gotuje - odc. nr 436

Ramen to potrawa, która w ciągu kilku ostatnich lat zrobiła u nas sporą...

 

Podobne przepisy

Knedle z kapustą i morelami

A do tego konfitura z cebuli;-)

Sałata z domowym winegretem

Na syropie klonowym;-)

Kapusta kiszona z marchewką i granatem

Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)

Krem z zielonego groszku

Do zrobienia w kilkanaście minut!

Wróć do listy przepisów