Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Grzybowa z koniakiem

Opis przygotowania

Grzyby oczyścić szczoteczką i pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka i przesmażyć na maśle.

Podlać koniakiem, odparować. Następnie zalać ciepłym wywarem. Wszystko razem zagotować pod przykryciem.

Zabielić śmietaną, zahartowaną odrobiną gorącej zupy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerzu udekorować natką pietruszki. Podawać z grzankami (całe kromki).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 195
Ewa gotuje - odc. nr 195

Tym razem Ewa ugotuje doskonałą zupę doprawioną … koniakiem! Pieczeń...

 

Podobne przepisy

Ocet na wzmocnienie

Antybiotyk z domowej apteki!

Kartoflanka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Salsa paprykowa

Na ostro!

Wróć do listy przepisów