/ Przepisy / Grzybowa z koniakiem

Opis przygotowania

Grzyby oczyścić szczoteczką i pokroić na kawałki. Przełożyć do garnka i przesmażyć na maśle.

Podlać koniakiem, odparować. Następnie zalać ciepłym wywarem. Wszystko razem zagotować pod przykryciem.

Zabielić śmietaną, zahartowaną odrobiną gorącej zupy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Na talerzu udekorować natką pietruszki. Podawać z grzankami (całe kromki).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 195
Ewa gotuje - odc. nr 195

Tym razem Ewa ugotuje doskonałą zupę doprawioną … koniakiem! Pieczeń...

 

Podobne przepisy

Pasztet z soczewicy

Znakomita przystawka na wigilijną wieczerzę!

Sałatka z kiszoną dynią

Na Halloween jak znalazł!

Surówka z marchewki i pekińskiej

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach...

Buraczki z czosnkowym winegretem

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...

Wróć do listy przepisów