Uwaga: ilość składników zależy od wielkości naczynia do pieczenia.
Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki, nałożyć do kociołka. Przyprawić solą i majerankiem. Przykryć grubo pokrojonym boczkiem. Identycznie ułożyć kolejne warstwy, aż do napełnienia kociołka. Przykryć liśćmi kapusty, nałożyć pokrywę, zakręcić i wstawić do ogniska.
Prażonka będzie gotowa po godzinie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu Ewa zaprasza na potrawy z ognia. Nie z rusztu,...
Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...
W stylu włoskiej minestrone...
Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!
Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...