/ Przepisy / Karmelizowana cytryna

Opis przygotowania

Cukier roztopić na patelni. Gdy popłynie umieścić w nim pokrojoną w plastry cytrynę i usmażyć z obu stron. Przełożyć na papier do pieczenia i poczekać, aż zastygnie. Używać do dekoracji deserów.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 440
Ewa gotuje - odc. nr 440

Niecały tydzień przed Bożym Narodzeniem Ewa przygotuje potrawy wigilijne....

 

Podobne przepisy

Ciasto mleczne

Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić...

Ziemniaczki z... fasoli

A tak naprawdę z czekolady i fasoli...

Jabłecznik z budyniem winnym

Na białym winie!

Drożdżówki z serem

Mleko wlać do rondelka, postawić na kuchence...

Wróć do listy przepisów