Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Karmelizowana cytryna

Opis przygotowania

Cukier roztopić na patelni. Gdy popłynie umieścić w nim pokrojoną w plastry cytrynę i usmażyć z obu stron. Przełożyć na papier do pieczenia i poczekać, aż zastygnie. Używać do dekoracji deserów.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 440
Ewa gotuje - odc. nr 440

Niecały tydzień przed Bożym Narodzeniem Ewa przygotuje potrawy wigilijne....

 

Podobne przepisy

Cake pops

W stylu bajaderki;-)

Ciasteczka świąteczne z czekoladą

Sama słodycz... Świetne na prezent!

Pampuchy z serem i miętą

Drożdżowe bułeczki gotowane na parze lub pieczone w piekarniku.

Ciasto śliwkowo-gruszkowe

W rondlu o szerokim dnie ułożyć wydrylowane śliwki. Zalać wodą z cukrem, postawić na ...

Wróć do listy przepisów