Mąkę przesiać na stolnicę, wysiekać z chłodnym masłem. Dodać cukier puder, miąższ z laski wanilii i orzechy. Uformować wałek grubości palca, pociąć na kawałki o grubości 3-4 cm i ukształtować rożki.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (niezbyt gęsto, bo podczas pieczenia rożki urosną). Piec 12-15 minut w temp. 180 st. C.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na jesienną aurę Ewa Wachowicz poleca rozgrzewającą orientalną zupę z imbirem...
Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy staną się sztywne...
Otulona bezą!
Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać wszystkie żółtka (dwa ugotowane i przetarte przez ...
Składniki zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej masłem tortownicy (średnica 26 cm). ...