Śmietanę przełożyć do wysokiego naczynia. Schłodzić i ubić na sztywno.
Do serka wlać mleko skondensowane. Zmiksować. Dodać bitą śmietanę. Wymieszać (można robotem, ale na niskich obrotach). Dorzucić posiekaną czekoladę. Delikatnie wymieszać szpatułką i na kilka godzin wstawić do zamrażalnika.
Podawać w pucharkach. Udekorować świeżymi owocami i listkami mięty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek inspirowany będzie wspomnieniami z wakacji – Ewa...
Przygotować kruche ciasto – składniki powinny być schłodzone. Na stolnicę wysypać ...
Zrobić zaczyn – drożdże wymieszać z 2 łyżkami cukru oraz wodą. Odstawić...
Na deser lub słodki obiad;-)
Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...