
Śmietanę przełożyć do wysokiego naczynia. Schłodzić i ubić na sztywno.
Do serka wlać mleko skondensowane. Zmiksować. Dodać bitą śmietanę. Wymieszać (można robotem, ale na niskich obrotach). Dorzucić posiekaną czekoladę. Delikatnie wymieszać szpatułką i na kilka godzin wstawić do zamrażalnika.
Podawać w pucharkach. Udekorować świeżymi owocami i listkami mięty.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek inspirowany będzie wspomnieniami z wakacji – Ewa...
Drożdże wymieszać z cukrem. Odstawić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysieka ...
Owoce umyć i wyłożyć na papierowe ręczniki, by ociekły. Żelatynę zalać gorącą wodą. O ...
Z rodzynkami... Pachnąca cynamonem!
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem...