Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gulasz z mięsem mielonym

Opis przygotowania

Masło roztopić w dużym garnku. Wrzucić posiekane cebule. Po chwili dodać mięso. Przesmażyć. Dodać pokrojony czosnek. Dorzucić resztę warzyw – łodyżki selera posiekane w talarki, paprykę pokrojoną w kostkę, marchewki starte na tarce o dużych oczkach. Wymieszać. Dodać pomidory z puszki. Przyprawić oregano, papryką oraz solą. Przykryć i na małym ogniu dusić przez pół godziny. Po tym czasie dorzucić ryż. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez 15-20 minut. Zabielić śmietaną.

Na talerzu udekorować posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 431
Ewa gotuje - odc. nr 431

Sezon grzybowy w pełni, pogoda sprzyja, więc w programie nie może zabraknąć...

 

Podobne przepisy

Pierogi z kaszą gryczaną

Na patelni podsmażyć na maśle drobno pokrojoną cebulę. W misce rozdrobnić pałką biały ...

Gęś domowa

Na jubileusz - gęsina!

Chili con carne

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju, dodać posiekany czosnek. Gdy lekko się ...

Wołowina w czerwonym winie

Grecka klasyka na polskim stole;-)

Wróć do listy przepisów