/ Przepisy / Wołowina duszona w słoiku

Opis przygotowania

Antrykot przyprawić solą i pieprzem oraz słodką, wędzoną papryką. Włożyć do słoików. Do każdego wrzucić cebulę, czosnek i pomidorki oraz po dwa kawałki marchewki i pietruszki. Przyprawić tymiankiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Wlać oliwę. Zakręcić. Dno starego garnka wyścielić ściereczką. Wstawić słoiki. Zalać wodą. Ustawić nad żywym ogniem lub na kuchence. Przykryć, doprowadzić do wrzenia i gotować przez minimum 3 godziny. Podawać z pieczywem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 429
Ewa gotuje - odc. nr 429

Tym razem Ewa zaprezentuje regionalną zupę gulaszową z Warmii i Mazur,...

 

Podobne przepisy

Gicz w warzywach i podpiwku

Wyśmienita cielęcina duszona z jarzynami w podpiwku.

Szaszłyki wołowe

Wołowinę pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do zamykanego pojemnika...

Modry bigos

Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!

Antrykot z rusztu

Stek marynowany w chili, czosnku, oliwie i rozmarynie;-)

Wróć do listy przepisów