Antrykot przyprawić solą i pieprzem oraz słodką, wędzoną papryką. Włożyć do słoików. Do każdego wrzucić cebulę, czosnek i pomidorki oraz po dwa kawałki marchewki i pietruszki. Przyprawić tymiankiem, zielem angielskim i liściem laurowym. Wlać oliwę. Zakręcić. Dno starego garnka wyścielić ściereczką. Wstawić słoiki. Zalać wodą. Ustawić nad żywym ogniem lub na kuchence. Przykryć, doprowadzić do wrzenia i gotować przez minimum 3 godziny. Podawać z pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprezentuje regionalną zupę gulaszową z Warmii i Mazur,...
Z dresingiem szałwiowym!
Wyśmienita cielęcina duszona z jarzynami w podpiwku.
Mięso pokroić na plastry – w poprzek włókien. Przykryć folią, rozbić dość cienko...
Niezwykle delikatny...