Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Domowy chleb orkiszowy

Opis przygotowania

Ziarno zemleć w robocie. Dodać płatki, drożdże i cukier. Wlać wodę i odstawić na ½ godziny.

Po tym czasie dosypać m±kę i sól. Zmiksować. Do wyrobionego ciasta dodać siemię lniane i ziarna słonecznika. Wymieszać i przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej m±k±. Wierzch wyrównać dłoni± namoczon± w wodzie. Posypać czarnuszk±. Naci±ć nożem – w kratkę.

Wstawić do zimnego piekarnika i ustawić temperaturę na 190 st. C. Gdy się rozgrzeje chleb powinien się piec przez 1 godzinę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 428
Ewa gotuje - odc. nr 428

Upieczenie chleba wcale nie jest trudne – wystarczy dobry przepis!...

 

Podobne przepisy

Jajecznica z ogniska

Zamiast kiełbasy na patyku;-)

Jaja sadzone na ¶mietanie

Na duż± patelnię wlać ¶mietanę i na wolnym ogniu gotować j± kilka minut - by trochę o ...

Ryż do kurzej piersi

Masło zbr±zowić na patelni. W ma¶le przesmażyć ryż. Jak się zeszkli, przełożyć do gar ...

Koperek w słoiku

Na jesień i zimę;-)

Wróć do listy przepisów