Czosnek obrać i przełożyć do rondelka. Dodać pieprz, rozmaryn i tymianek. Zalać oliwą. Posolić i podgrzewać na wolnym ogniu przez minimum 40 minut (do godziny).
Przełożyć do słoiczków. Zalać gorącą oliwą. Zakręcić. Po wystudzeniu przechowywać w lodówce.
Jeśli zostanie nam trochę oliwy to warto przelać ją do butelki i używać w kuchni jako oliwy smakowej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Upieczenie chleba wcale nie jest trudne – wystarczy dobry przepis!...
Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa...
Idealna przystawka na wigilijny stół! Świętą tuż tuż...
Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...
Ser kozi pokroić na kawałki. Przełożyć do miski. Dodać oliwki odsączone z zalewy i or ...