Czosnek obrać i przełożyć do rondelka. Dodać pieprz, rozmaryn i tymianek. Zalać oliwą. Posolić i podgrzewać na wolnym ogniu przez minimum 40 minut (do godziny).
Przełożyć do słoiczków. Zalać gorącą oliwą. Zakręcić. Po wystudzeniu przechowywać w lodówce.
Jeśli zostanie nam trochę oliwy to warto przelać ją do butelki i używać w kuchni jako oliwy smakowej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Upieczenie chleba wcale nie jest trudne – wystarczy dobry przepis!...
Świetna baza do pomidorówki lub sosu do spaghetti...
Na dużą patelnię wlać śmietanę i na wolnym ogniu gotować ją kilka minut - by trochę o ...
Marchewki pokroić na niewielkie kawałki, kalarepę w plastry. Z kalafiora i brokułu od ...
Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...