/ Przepisy / Bulgur z warzywami

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na dużej patelni na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekany czosnek i smażyć jeszcze przez chwilę. Przyprawić papryką oraz kurkumą. Wsypać kaszę bulgur. Zalać wywarem jarzynowym. Gotować przez 15 minut.

Dodać fasolę, dorzucić wyczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę oraz cukinię pokrojoną w grube półplastry. Przyprawić sosem sojowym. Przykryć i dusić przez kilka minut. Pod koniec dodać pomidorki koktajlowe.

Podawać na ciepło z kawałkami awokado i cząstkami cytryny (awokado warto od razu skropić sokiem). Udekorować natką pietruszki lub kolendrą. Doprawić świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 403
Ewa gotuje - odc. nr 403

Po kilku tygodniach spędzonych w Beskidach Ewa wróci do kuchni w Krakowie....

 

Podobne przepisy

Warzywa na parze

Warzywa podzielić na mniejsze kawałki i ugotować na parze...

Gratin

Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)

Kapusta kiszona

Z jabłkami i marchewką;-)

Wróć do listy przepisów