Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Bulgur z warzywami

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na dużej patelni na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić posiekany czosnek i smażyć jeszcze przez chwilę. Przyprawić papryką oraz kurkumą. Wsypać kaszę bulgur. Zalać wywarem jarzynowym. Gotować przez 15 minut.

Dodać fasolę, dorzucić wyczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę oraz cukinię pokrojoną w grube półplastry. Przyprawić sosem sojowym. Przykryć i dusić przez kilka minut. Pod koniec dodać pomidorki koktajlowe.

Podawać na ciepło z kawałkami awokado i cząstkami cytryny (awokado warto od razu skropić sokiem). Udekorować natką pietruszki lub kolendrą. Doprawić świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 403
Ewa gotuje - odc. nr 403

Po kilku tygodniach spędzonych w Beskidach Ewa wróci do kuchni w Krakowie....

 

Podobne przepisy

Rosół na obierkach z ziemniaków

Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Sałatka jarzynowa

Nazywana też sałatką polską;-)

Placki z cebuli

Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!

Wróć do listy przepisów