Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kapusta kiszona

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować, posolić, wymieszać i odstawić na 20 minut, by puściła sok.

Po tym czasie dodać startą marchewkę i przyprawy. Dobrze wymieszać i ponownie odstawić.

Kapustę z marchewką odcisnąć. Połowę przełożyć do kamionki i dobrze ugnieść. Wrzucić kilka jabłek i dodać resztę odciśniętej kapusty. Ubić. Przykryć dociętą na wymiar deseczką i obciążyć kamieniem. Zostawić w spokoju przez co najmniej tydzień (w temp. pokojowej). Następnie przenieść do piwnicy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 463
Ewa gotuje - odc. nr 463

Ewa wiele razy zachęcała do jedzenia kiszonek, jak też mówiła i pokazywała,...

 

Podobne przepisy

Ziemniaki w boczku

Świetne na przystawkę...

Miska szczęścia z kalafiorem

Do tego ciecierzyca , rukola i orzechy włoskie;-)

Zupa z kaszą jaglaną

Na wywarze z indyka...

Kapusta z koperkiem

Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...

Wróć do listy przepisów