/ Przepisy / Kapusta kiszona

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować, posolić, wymieszać i odstawić na 20 minut, by puściła sok.

Po tym czasie dodać startą marchewkę i przyprawy. Dobrze wymieszać i ponownie odstawić.

Kapustę z marchewką odcisnąć. Połowę przełożyć do kamionki i dobrze ugnieść. Wrzucić kilka jabłek i dodać resztę odciśniętej kapusty. Ubić. Przykryć dociętą na wymiar deseczką i obciążyć kamieniem. Zostawić w spokoju przez co najmniej tydzień (w temp. pokojowej). Następnie przenieść do piwnicy.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 463
Ewa gotuje - odc. nr 463

Ewa wiele razy zachęcała do jedzenia kiszonek, jak też mówiła i pokazywała,...

 

Podobne przepisy

Pesto z natki marchewki

Znakomity dodatek do kremowych zup i makaronów;-)

Szaszłyki z warzyw i oscypka

Z grilla dla wegetarian!

Pasta z bakłażana

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...

Krem z cukinii z bryndzą

Cukinie umyć i pokroić w grubą kostkę...

Wróć do listy przepisów