Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, wsypać cukier. Wlać mleko. Wsypać kakao i wymieszać. Dodać rum. Wsypać płatki – tyle, by powstała gęsta masa. Odstawić do wystudzenia.
Płatki migdałowe posiekać. Z masy uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (dłonie moczyć w wodzie). Obtoczyć w migdałach i ułożyć na papierze do pieczenia. Schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa odwiedzi Nikiszowiec, bodaj najbardziej rozpoznawalne osiedle...
Pracę zacząć od przygotowania ciasta ciemnego. Masło utrzeć z cukrem. Gdy masa jest j ...
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...
Lekko pikantne;-)
Wodę zagotować z masłem, cukrem i kakao. Do ciepłej masy wsypać zmielone herbatniki.Z ...