Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Piec 10-15 minut w temp. 110 st. C. Wysuszyć w otwartym piekarniku.
Podawać w pucharku z sosem malinowym (mrożone owoce zmiksować z cukrem pudrem) i bitą śmietaną aromatyzowaną odrobiną tartego imbiru.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz proponuje menu imprezowe. – Mamy karnawał,...
Mąkę przesiać, dodać cukier, sól i masło, zagnieść. Dodać żółtka, wyrobić i odstawić ...
Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić ...
Mąkę przesiać na stolnicę, wysiekać z chłodnym masłem. Dodać cukier puder, miąższ z l ...
Jajka zmiksować z cukrem...