Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Piec 10-15 minut w temp. 110 st. C. Wysuszyć w otwartym piekarniku.
Podawać w pucharku z sosem malinowym (mrożone owoce zmiksować z cukrem pudrem) i bitą śmietaną aromatyzowaną odrobiną tartego imbiru.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz proponuje menu imprezowe. – Mamy karnawał,...
Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...
Mąkę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...
Białka ubić, dodać cukier, żółtka, mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Cia ...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysiekać z zimnym masłem. Żółtka utrzeć z cuk ...