Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Jak masa będzie gładka, dodać roztopione i przestudzone masło. Żółtka można też utrzeć z cukrem, dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i masło oraz pianę z białek.
Na końcu wsypać pokrojoną w kostkę czekoladę. Wylać do formy wysmarowanej roztopionym masłem (ew. wysypanej wiórkami kokosowymi) i piec ok. 45 min. w 180 st. C.
Muffinkowe foremki również wysmarować roztopionym masłem i ew. wysypać wiórkami kokosowymi. Masę nałożyć do 2/3 wysokości foremek. Piec 20-25 min. w 180 st. C.
Ozdobić lukrem - utartym z soku z cytryny i cukru pudru.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zapraszamy na odcinek walentynkowy z naturalnymi afrodyzjakami w roli głównej....
Słodkie koło ratunkowe!
Mąkę przesiać na stolnicę...
Na zimno...
Miód i sodę przełożyć do rondelka, wymieszać i zagotować...