Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Smalec wieprzowy z jabłkiem

Opis przygotowania

Słoninę pokroić w drobną kostkę, przełożyć do garnka o grubym dnie, roztopić na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu.

Wrzucić drobno pokrojone cebule i jabłka. Przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem. Posolić, wymieszać i podgrzewać dalej na małym ogniu (przez ok. 20 minut).

Po tym czasie zdjąć z kuchenki i odstawić do wystudzenia. Chłodny smalec przełożyć do słoiczków lub kamionek. Przechowywać w lodówce.

Podawać z grubą pajdą chleba oraz ogórkiem kiszonym lub małosolnym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 312
Ewa gotuje - odc. nr 312

Tym razem Ewa postanowiłam przypomnieć kilka przepisów, które gościły na...

 

Podobne przepisy

Hummus

Dla wegan, wegetarian i... sportowców;-)

Jaja sadzone na śmietanie

Na dużą patelnię wlać śmietanę i na wolnym ogniu gotować ją kilka minut - by trochę o ...

Kopytka

Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i przecisnąć przez praskę. Wystudz ...

Jajka po turecku

Z sosem jogurtowym...

Wróć do listy przepisów