/ Przepisy / Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Opis przygotowania

Pestki dyni, płatki migdałów, czosnek i sól zmiksować w robocie. Dorzucić liście pokrzywy, natkę pietruszki i rukolę. Wlać sok z cytryny i oliwę. Zmiksować na gładki sos.

Przełożyć do słoiczka, na wierzch wlać oliwę i zakręcić.

Podawać z makaronem lub jako dodatek do pieczywa.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 487
Ewa gotuje - odc. nr 487

Oryginalne włoskie pesto powstaje na bazie orzeszków piniowych oraz bazylii,...

 

Podobne przepisy

Zielony barszcz ukraiński

Wiosenna zupa naszych wschodnich sąsiadów...

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Krążki cebulowe

Smażone w cieście;-)

Wróć do listy przepisów