Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Opis przygotowania

Pestki dyni, płatki migdałów, czosnek i sól zmiksować w robocie. Dorzucić liście pokrzywy, natkę pietruszki i rukolę. Wlać sok z cytryny i oliwę. Zmiksować na gładki sos.

Przełożyć do słoiczka, na wierzch wlać oliwę i zakręcić.

Podawać z makaronem lub jako dodatek do pieczywa.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 487
Ewa gotuje - odc. nr 487

Oryginalne włoskie pesto powstaje na bazie orzeszków piniowych oraz bazylii,...

 

Podobne przepisy

Zupa kalafiorowa z curry

Różyczki kalafiora przełożyć do garnka z gorącym wywarem, ugotować...

Domowa przyprawa z lubczyku

Do rosołu, ale nie tylko...

Zakwas na barszcz czerwony

Znakomity probiotyk i świetna baza do zupy;-)

Krem kalafiorowy z mozzarellą

A do tego chipsy z selera!

Wróć do listy przepisów