Oczyszczone i opłukane grzyby (kapelusze powinny być całe) wrzucić do wrzątku na 3-4 minuty. Następnie odcedzić i przełożyć do słoika.
W ciepłej wodzie (temp. ok. 40 st. C) rozpuścić sól. Zalać grzyby – tak, by wszystkie były zanurzone w solance. Wlać kwaśne mleko. Docisnąć spodeczkiem i kamieniem. Kisić przez 2-3 tygodnie w ciemnym i chłodnym miejscu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaskoczy widzów nietypowym wykorzystaniem popularnych w naszej...
1/2 mango pokroić w kostkę, ½ odłożyć. ½ ogórka obrać, pokroić, dodać d ...
Z dodatkiem... oliwy;-)
Góralski przysmak nieco inaczej...
Na patelni podgrzać 2 łyżki cukru, dodać świeżo startą skórkę z cytryny, skarmelizowa ...