Do garnka wlać śmietankę i mleko skondensowane. Wymieszać i podgrzać. Do miski przelać zimne mleko. Dodać żółtka. Uperfumować cukrem waniliowym. Wsypać mąkę. Wymieszać i przelać do garnka. Ugotować cały czas mieszając.
Biszkopty namoczyć w mleku i ułożyć na dnie prostokątnego naczynia. Zalać połową masy. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów. Wlać resztę masy. Wyrównać i odstawić do wystudzenia. Następnie wstawić do lodówki.
Schłodzony deser udekorować tartą, gorzką czekoladą. Dookoła ułożyć połówki orzechów włoskich.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od podpłomyków, czyli...
Kotlet zwany "szwajcarem"...
Domowy sposób na odporność!
1/2 mango pokroić w kostkę, ½ odłożyć. ½ ogórka obrać, pokroić, dodać d ...
Zakwas można przechowywać w lodówce. Trzeba jednak pamiętać, by wyjąć go z chłodu na minimum 2 godziny przed zrobieniem ciasta...