ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 481

OPIS ODCINKA

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od podpłomyków, czyli placuszków, które przed wiekami stanowiły podstawę jadłospisu naszych przodków. Na danie główne będzie pieczony okoń morski oraz cienko pokrojony schab – ryba trafi na płytę elektryczną, mięso na blachę umieszczoną nad paleniskiem. Do okonia Ewa zrobi sos jogurtowy, natomiast wieprzowinę poda z masłem aromatyzowanym czosnkiem niedźwiedzim. Po solidnej porcji pieczystego autorka programu zaprosi na coś słodkiego – zrobi pave – brazylijski deser będący wariacją na temat włoskiego tiramisu. Przepis na ten tradycyjny, latynoski przysmak właśnie podbija Polskę, a robi się go łatwo, bo wszystkie składniki są zawsze dostępne w naszych sklepach. W pave, w odróżnieniu od pierwowzoru, nie znajdziemy jednak ani kawy, ani mascarpone – brazylijski deser składa się z kilku warstw: nasączone mlekiem biszkopty przełożone są kremem z mleka skondensowanego.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Podpłomyki

Świetnie smakują z oliwą i octem balsamicznym!

Okoń morski oraz schab z płyty

A do tego sałatka ziemniaczana;-)

Pave

Brazylijska wariacja na temat tiramisu;-)

Wróć do listy odcinków