/ Przepisy / Chleb keto

Opis przygotowania

Masło roztopić na patelni. Nasiona chia, babkę płesznik, siemię lniane, słonecznik i czarnuszkę wsypać do miksera. Dodać sodę i proszek do pieczenia. Posolić. Dorzucić śmietanę. Wybić jajka. Wlać masło i zmiksować.

Przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia (20 cm x 12 cm). Wierzch posypać czarnuszką.

Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C.

Podawać z hummusem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 482
Ewa gotuje - odc. nr 482

Tym razem Ewa zaprosi widzów do Zawoi. A ponieważ często tak jest, że przyjeżdżając...

 

Podobne przepisy

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Czosnek niedźwiedzi pokroić i wrzucić do miksera. Dodać orzechy laskowe. Posolić, wla ...

Sos jogurtowy z czosnkiem i miętą

Do jogurtu dodać majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę i świeżą miętę. Posolić i ...

Bułeczki sodowe, czyli proziaki

Bardzo proste w przygotowaniu domowe pieczywo;-)

Śledzie w oleju dyniowym

Z orzechami i suszonymi śliwkami!

Wróć do listy przepisów