Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sos jogurtowy i masło z czosnkiem niedźwiedzim

Opis przygotowania

Masło przełożyć do miski i spienić mikserem. Gdy zbieleje i stanie się puszyste dodać posiekany czosnek niedźwiedzi. Posolić i wymieszać.

Czosnek drobno posiekać i przełożyć do moździerza. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać musztardę i sok z cytryny. Rozetrzeć. Dodać jogurt i dobrze wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 481
Ewa gotuje - odc. nr 481

Kolejny odcinek „Ewa gotuje” zacznie się od podpłomyków, czyli...

 

Podobne przepisy

Fasola z suszonymi śliwkami

Fasolę przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej dzień prze ...

Pieczarki z rusztu

Pieczarki wyczyścić. Odciąć nóżki...

Carpaccio z półgęska

Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...

Pak choi z patelni

Kapusta chińska na ciepło;-)

Wróć do listy przepisów