Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać wino, dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, wycisnąć sok z ½ cytryny, przyprawić igiełkami rozmarynu, wlać oliwę, oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Warzywa pokroić na mniejsze kawałki (pomidorki na pół). Zamarynowane mięso rozłożyć na kawałkach pergaminu (30 cm x 30 cm). Na mięsie ułożyć jarzyny, na warzywa pokruszyć trochę fety. Zrobić sakiewki. Związać dratwą.
Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez ok. 1 godzinę. Podawać w pergaminie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ostatnie dni lata to doskonały czas na kiszenie ogórków. Wystarczą 2-3...
Karmelizowana cebula i majonez z rukolą...
Z chutneyem ananasowym;-)
Idealna na śniadanie!
Na teflonowej patelni rozgrzać masło. Ułożyć własnoręcznie przygotowane foremki, wybić jajka...