/ Przepisy / Biszkopt z masą malinową

Opis przygotowania

Białka oddzielić od żółtek, dodać sól i ubić na sztywno. Utrwalić cukrem. Uperfumować cukrem waniliowym. Po jednym dodać żółtka, cały czas miksując. Wsypać przesianą mąkę i mąkę ziemniaczaną. Wlać olej i delikatnie wymieszać szpatułką.

Przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 24-25 cm). Wyrównać i wstawić do zimnego piekarnika. Ustawić temp. na 180 st. C i piec przez 30-35 minut. Po upieczeniu wystudzić i przekroić na 2 blaty.

Schłodzoną śmietankę ubić. Pod koniec dodać masę malinową i delikatnie zmiksować na najniższych obrotach. Gotową masą przełożyć ciasto. Wierzch również pokryć masą i udekorować świeżymi owocami.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 509
Ewa gotuje - odc. nr 509

Kolejny program rozpocznie zupa cytrynowa. Bulion mięsny wzbogacony sokiem...

 

Podobne przepisy

Szynka glazurowana w sherry

Z chutneyem ananasowym;-)

Domowy majonez

Jajko wybić do miski i roztrzepać, dodać cukier, sól, ocet i ubić na pianę. Stopniowo ...

Pieczeń ze schabu

W jednym garnku!

Sakiewki z karkówką

Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać wino...

Wróć do listy przepisów