
Mięso przełożyć do miski, wymieszać z mielonym śledziem. Przyprawić pieprzem. Dobrze wyrobić.
Dłonie zwilżyć wodą. Uformować kotlety. Obtoczyć w mące. Usmażyć na mocno rozgrzanym smalcu. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikiem papierowym.
Serwować z panczkrautem. Można udekorować gałązką tymianku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek inspirowany kuchnią śląska - Ewa pokaże, jak przyrządzić oberibę,...
W jednym garnku...
Ziarna kolendry rozgnieść w moździerzu. Skórkę na kaczych piersiach naciąć...
Grzyby namoczyć w wodzie (przez całą noc). Wyłowić łyżką cedzakową...
Marchew i łodygi selera naciowego pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanej oliwie. ...