/ Przepisy / Karbinadle

Opis przygotowania

Mięso przełożyć do miski, wymieszać z mielonym śledziem. Przyprawić pieprzem. Dobrze wyrobić.

Dłonie zwilżyć wodą. Uformować kotlety. Obtoczyć w mące. Usmażyć na mocno rozgrzanym smalcu. Przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikiem papierowym.

Serwować z panczkrautem. Można udekorować gałązką tymianku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 259
Ewa gotuje - odc. nr 259

Odcinek inspirowany kuchnią śląska - Ewa pokaże, jak przyrządzić oberibę,...

 

Podobne przepisy

Tataki wołowe

Z polędwicy!

Łosoś w parze z soczewicą

Szybko i bardzo dietetycznie;-)

Babka ziemniaczana

Litewski przysmak! A zwie się kugelis;-)

Pstrąg z rusztu

Z pomarańczą;-)

Wróć do listy przepisów