Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gulasz z kaczki

Opis przygotowania

Filety umyć i osuszyć. Odciąć skórę, mięso pokroić w paski.

Na patelni roztopić masło. Wrzucić i zeszklić drobno posiekaną cebulę. Dodać kaczkę i smażyć przez kilka minut. Przyprawić kurkumą i kuminem. Wsypać orzechy i drobno pokrojony szczypiorek. Wlać wywar i na małym ogniu gotować przez 20 minut.

Gdy gulasz zgęstnieje, dodać sok oraz skórkę z cytryny. Wymieszać i gotować jeszcze przez kilka minut. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.

Udekorować nasionkami granatu (owoc przekroić, pestki wybić tłuczkiem). Podawać z ziemniaczanym purée z pieczonym czosnkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 381
Ewa gotuje - odc. nr 381

Tym razem Ewa zaproponuje menu na przyjęcie sylwestrowe. Na przystawkę...

 

Podobne przepisy

Szparagi z rusztu

Z jajem i cytryną;-)

Makrela na wieszaku

Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem...

Karp w panierce migdałowej

Na sosie żurawinowym...

Kieszonki schabowe

Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać ...

Wróć do listy przepisów