/ Przepisy / Mus śliwkowy z kakao

Opis przygotowania

Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przełożyć do garnka, zasypać cukrem, wymieszać i smażyć na małym ogniu przez ok. 2 godziny.

Pod tym czasie dodać kakao i smażyć jeszcze przez 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Gorący mus nałożyć do słoików. Zakręcić i postawić do góry dnem. Nie pasteryzować.

Doskonałe jako smarowidło do chleba.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 254
Ewa gotuje - odc. nr 254

Tym razem Ewa zaprasza na odcinek mocno śliwkowy. Zacznie od znakomitego...

 

Podobne przepisy

Chleb z czarnuszką na zakwasie

Do pieczenia domowego chleba należy zabrać się 4, a nawet 5 dni wcześniej, bowiem tyle czasu zajmuje zrobienie zakwasu żytniego.

Śledzie w oleju dyniowym

Z orzechami i suszonymi śliwkami!

Smarowidło z Jaśka

Doskonałe z chlebem i kiszonym ogórkiem!

Sos remoulade

Jajko, sok z cytryny, musztardę, pieprz, cebulę i śmietanę zmiksować. Stopniowo wlać ...

Wróć do listy przepisów