Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Mus śliwkowy z kakao

Opis przygotowania

Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przełożyć do garnka, zasypać cukrem, wymieszać i smażyć na małym ogniu przez ok. 2 godziny.

Pod tym czasie dodać kakao i smażyć jeszcze przez 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.

Gorący mus nałożyć do słoików. Zakręcić i postawić do góry dnem. Nie pasteryzować.

Doskonałe jako smarowidło do chleba.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 254
Ewa gotuje - odc. nr 254

Tym razem Ewa zaprasza na odcinek mocno śliwkowy. Zacznie od znakomitego...

 

Podobne przepisy

Domowy majonez

Słynny sos z Mahon;-)

Empanadillas

Mąkę przesiać, dodać smalec, sól i wodę. Wyrobić. Przełożyć do miski. Przykryć i odst ...

Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Idealne na drogę, w góry czy do szkoły...

Kopytka

Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Obrać i przecisnąć przez praskę. Wystudz ...

Wróć do listy przepisów