ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 254

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa zaprasza na odcinek mocno śliwkowy. Zacznie od znakomitego musu z węgierek i kakao, który – jako smarowidło do chleba – z powodzeniem zastąpi gotowe kremy. Z kolei na deser poda śliwki pod kruszonką – bardzo proste w przygotowaniu, a przy tym niezwykle smaczne. W programie nie zabraknie dania głównego. Widzowie zobaczą, jak przygotować roladę wieprzowo-wołową z kapustą włoską, zapieczoną w cieście francuskim.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Mus śliwkowy z kakao

Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa...

Wieprzowina z kapustą w cieście francuskim

Liście kapusty wrzucić do osolonego wrzątku. Parzyć przez ok. 3 minuty...

Śliwki pod kruszonką

Na stolnicę wysypać mąkę krupczatkę...

Wróć do listy odcinków