/ Przepisy / Ciasto imprezowe

Opis przygotowania

Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódk±, zakręcić i schować do lodówki na cał± noc.

Białka oddzielić od żółtek. Ubić ze szczypt± soli. Utrwalić cukrem. Wsypać m±kę, m±kę ziemniaczan± i proszek do pieczenia. Zmiksować na najniższych obrotach. Dodać żółtka i jeszcze raz wymieszać.

Przełożyć do formy (tortownica o ¶rednicy 25 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i wysypane bułk± tart±).

Wyrównać i wstawić na 30-40 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po upieczeniu wystudzić i przeci±ć wzdłuż na pół.

Ciepłe masło utrzeć na puch i stopniowo, po łyżce dodać masę ze słoika. Przełożyć biszkopt. Wstawić do lodówki, by krem stężał.

Wierzch ciasta pokryć polew± z czekolady, masła i mleka. Posypać uprażonymi wiórkami lub płatkami kokosowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 253
Ewa gotuje - odc. nr 253

Wczesna jesień to doskonały czas na potrawy z warzyw, które o tej porze...

 

Podobne przepisy

Szarlotka na złotej renecie

Po prostu pyszny jabłecznik! W barwach narodowych;-)

Drożdżówka z kruszonk±

Cukier i drożdże rozpu¶cić w mleku, wmieszać 5 łyżek m±ki, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce...

Batoniki kokosowe

Po treningu...

Jabłka pieczone

Z całych jabłek usun±ć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naci±ć skórkę (dookoła), aby ...

Wróć do listy przepisów