/ Przepisy / Ciasto imprezowe

Opis przygotowania

Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódk±, zakręcić i schować do lodówki na cał± noc.

Białka oddzielić od żółtek. Ubić ze szczypt± soli. Utrwalić cukrem. Wsypać m±kę, m±kę ziemniaczan± i proszek do pieczenia. Zmiksować na najniższych obrotach. Dodać żółtka i jeszcze raz wymieszać.

Przełożyć do formy (tortownica o ¶rednicy 25 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i wysypane bułk± tart±).

Wyrównać i wstawić na 30-40 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Po upieczeniu wystudzić i przeci±ć wzdłuż na pół.

Ciepłe masło utrzeć na puch i stopniowo, po łyżce dodać masę ze słoika. Przełożyć biszkopt. Wstawić do lodówki, by krem stężał.

Wierzch ciasta pokryć polew± z czekolady, masła i mleka. Posypać uprażonymi wiórkami lub płatkami kokosowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 253
Ewa gotuje - odc. nr 253

Wczesna jesień to doskonały czas na potrawy z warzyw, które o tej porze...

 

Podobne przepisy

Placek ze ¶liwkami

Uwaga: Wszystkie składniki powinny być ogrzane do temperatury pokojowej!Z drożdży, cu ...

Czekoladowe serce i czekoladowe muffinki

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać m±kę przes ...

Tort czekoladowo-kokosowy

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, m±kę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Cia ...

Tort piętrowy z czekolad± i mango

Odcinek nr 400, więc musi być tort!

Wróć do listy przepisów