/ Przepisy / Marchewka z imbirem i żurawiną

Opis przygotowania

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać i posiekać. Masło roztopić na patelni. Wsypać chili. Gdy się skarmelizuje, wrzucić imbir oraz marchewkę. Podsmażyć. Zalać sokiem żurawinowym. Wrzucić żurawinę. Posolić i posłodzić do smaku. Wymieszać i dusić do miękkości. Pod koniec dodać zimne masło.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 286
Ewa gotuje - odc. nr 286

Jesień to doskonały czas na potrawy sycące i kolorowe. Dlatego też Ewa...

 

Podobne przepisy

Domowy ajvar

Przysmak z Bałkanów!

Marynowany imbir

Znakomity dodatek do sushi, ale nie tylko;-)

Kapusta z koperkiem

Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...

Knedle z kapustą i morelami

A do tego konfitura z cebuli;-)

Wróć do listy przepisów