Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać smalec, zeszklić cebulę posiekaną w kosteczkę. Wsypać paprykę, skarmelizować. Wrzucić mięso. Posolić. Zalać rosołem. Wymieszać. Przykryć i udusić do miękkości.
Na drugiej patelni roztopić masło, wsypać mąkę, przesmażyć. Gdy mąka z masłem lekko zbrązowieje, zalać wywarem z mięsa (wystarczy 1 chochla). Wymieszać i przelać do gulaszu.
Podawać z kleksem śmietany i szczyptą słodkiej papryki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wczesna jesień to doskonały czas na potrawy z warzyw, które o tej porze...
Z serem cheddar...
Czosnek posiekać, podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić szpinak...
Z kopytkami czuje się jak ryba w wodzie;-)
Pieczeń dla górnika;-)