
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać smalec, zeszklić cebulę posiekaną w kosteczkę. Wsypać paprykę, skarmelizować. Wrzucić mięso. Posolić. Zalać rosołem. Wymieszać. Przykryć i udusić do miękkości.
Na drugiej patelni roztopić masło, wsypać mąkę, przesmażyć. Gdy mąka z masłem lekko zbrązowieje, zalać wywarem z mięsa (wystarczy 1 chochla). Wymieszać i przelać do gulaszu.
Podawać z kleksem śmietany i szczyptą słodkiej papryki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wczesna jesień to doskonały czas na potrawy z warzyw, które o tej porze...
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry ...
Szybki sposób na wiosenny obiad;-)
Mięso posolić i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron na p ...
W sosie BBQ z dodatkiem whiskey;-)