Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać smalec, zeszklić cebulę posiekaną w kosteczkę. Wsypać paprykę, skarmelizować. Wrzucić mięso. Posolić. Zalać rosołem. Wymieszać. Przykryć i udusić do miękkości.
Na drugiej patelni roztopić masło, wsypać mąkę, przesmażyć. Gdy mąka z masłem lekko zbrązowieje, zalać wywarem z mięsa (wystarczy 1 chochla). Wymieszać i przelać do gulaszu.
Podawać z kleksem śmietany i szczyptą słodkiej papryki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wczesna jesień to doskonały czas na potrawy z warzyw, które o tej porze...
Jarzyny posiekać w „makaronik” (czyli drobne słupki czy też paseczki, zwa ...
Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć cebulą, odstawić ...
Z krakowską suchą;-)
Kotlet nieco inaczej!