ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 238

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa ugotuje pożywną zupę cygańską na domowym bulionie, ziemniakach, papryce i wędlinie. Następnie upiecze przepiórki w boczku. Na deser będzie placek o intrygującej nazwie „runo leśne”. Ciasto jest szybkie w przygotowaniu, bardzo smaczne i wyjątkowo urodziwe – jeśli można tak napisać o deserze. Rzeczywiście wygląda jak leśne runo – szpinak przypomina mech, okruszki ściółkę, a ziarna granatu czerwone jagody.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Zupa cygańska

Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę...

Przepiórki w boczku

Do zamykanego naczynia wlać wodę, dodać sól, wymieszać...

Runo leśne

Jajka zmiksować z cukrem...

Wróć do listy odcinków