Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą. Wystudzić.
Dodać żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Przelać do formy o wymiarach 23 x 23 cm (wyłożonej papierem do pieczenia). Wyrównać.
Ser przepuścić przez maszynkę – 2 razy. Zmiksować z jajkami, cukrem i budyniem. Nałożyć na ciasto w formie. Wyrównać.
Ułożyć brzoskwinie – odsączone z zalewy i pokrojone na plastry. Włożyć do piekarnika, rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez ok. 1 godzinę. Wystudzić.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Nowy sezon programu rozpocznie się bardzo tradycyjnie, bowiem Ewa ugotuje...
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać mąkę z pros ...
Mąkę połączyć z cukrem i wysiekać z zimnym masłem. Zrobić dołek, wlać śmietanę i zaro ...
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Naprzemiennie z mlekiem dodawać mąkę przes ...
Wodę zagotować z masłem, cukrem i kakao. Do ciepłej masy wsypać zmielone herbatniki.Z ...