Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sznycel z ryby i kartofla

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować, odcedzić i ostudzić. Rybę i szczypiorek drobno posiekać. Przełożyć do miski. Dodać przeciśnięte przez praskę kartofle oraz jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać – tak, aby uzyskać jednolitą masę. Uformować małe kotleciki (w trakcie lepienia warto zwilżać dłonie wodą). Obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na oleju – na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Podawać na roszponce, z dipem w oddzielnym naczyniu. Składniki sosu wystarczy wymieszać i rozcieńczyć ciepłą wodą. Jeśli nie uda się dostać pikantnej papryczki chipotle, można zastąpić ją kawałkiem papryczki chili.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 236
Ewa gotuje - odc. nr 236

Nowy sezon programu rozpocznie się bardzo tradycyjnie, bowiem Ewa ugotuje...

 

Podobne przepisy

Tortilla de patatas

W hiszpańskim stylu;-)

Quiche lorraine

Wytrawna tarta znad Loary...

Miska szczęścia z ryżem

W wersji wegańskiej;-)

Ziemniaki z sosem pomidorowym

W stylu hiszpańskim;-)

Wróć do listy przepisów