Czekoladę połamać do miski umieszczonej na garnku z wrzątkiem. Dodać ok. 150 ml śmietanki. Resztę wlać do miski i ubić na sztywno. Posłodzić cukrem pudrem i cukrem z wanilią. Ponownie zmiksować. Dodać jogurt. Wymieszać.
Do szklanki wlać 50 ml zimnej wody. Dodać 100 ml wrzątku. Wsypać opakowanie sposobu na sernik na zimno. Wymieszać miotełką.
Do miski z bitą śmietaną wlać roztopioną czekoladę ze śmietanką. Dodać rozpuszczony sposób na sernik i po raz ostatni zmiksować.
Przelać do okrągłej foremki wyłożonej biszkoptami (spód okrągłymi, boki podłużnymi). Schłodzić w lodówce.
Wierzch sernika posmarować konfiturą brzoskwiniową i posypać prażonym kokosem. Można udekorować kwiatami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku „Ewa gotuje” autorka programu będzie zachęcać...
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy zrobi się kogel-mogel, połączyć z ser ...
Z miodem i świeżymi owocami;-)
Przesianą mąkę z cukrem pudrem i masłem posiekać nożem. Dodać żółtka lekko rozbite wi ...
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec dodać cukier. Do ...