Kawę uperfumować likierem migdałowym. Dodać żelatynę i wymieszać. Posłodzić. Wymieszać i rozlać do 4-5 foremek lub filiżanek.
Śmietankę podgrzać z mlekiem. Uperfumować miąższem z laski wanilii. Dodać żelatynę i wymieszać. Posłodzić i odstawić do przestudzenia.
Rozlać do foremek lub filiżanek z zastygłą galaretką kawową. Przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Zrobić sos. Śmietankę podgrzać w rondelku. Pokroić i dorzucić krówki. Wymieszać i poczekać aż się rozpuszczą. W razie potrzeby zredukować.
Sos rozsmarować na talerzyku. Ułożyć panna cottę. Udekorować owocami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami, więc to ostatni moment żeby...
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i ...
Mleko i śmietankę wlać do garnka. Dodać miąższ z laski wanilii...
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać mąkę z pros ...
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Wysiekać z zimnym ...