/ Przepisy / Tataki wołowe

Opis przygotowania

Cukier z pieprzem wymieszać w proporcji 1:1. W tak przygotowanej panierce obtoczyć mięso. Usmażyć z każdej strony na bardzo rozgrzanej, suchej patelni, po czym odstawić do wystudzenia.

Winogrona umyć. Papryczkę chili posiekać (można usunąć pestki), cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekaną papryczkę chili, przesmażyć. Dorzucić cebulę. Zeszklić. Dodać przekrojone na pół winogrona. Przyprawić kminem rzymskim, pieprzem syczuańskimi i goździkami. Dolać ocet. Posłodzić. Wymieszać i udusić.

Groszek wrzucić do miksera. Zmiksować, dolewając stopniowo gorący rosół. Przyprawić solą i pieprzem. Dolać tyle mleka, by uzyskać ulubioną konsystencję. Na samym końcu doprawić wasabi, dodać sezam. Wymieszać. Można dodać trochę groszku konserwowego.

Mięso pokroić w cienkie plastry. Na płaski talerz nałożyć purée z groszku, na purée chutney z winogron i wołowinę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 226
Ewa gotuje - odc. nr 226

W programie zobaczymy jak przygotować meksykańską tortillę na mące gryczanej,...

 

Podobne przepisy

Karp w panierce migdałowej

Na sosie żurawinowym...

Pulpety w sosie koperkowym

Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę ...

Spaghetti z sosem buraczanym

Z orzechami i grana padano;-)

Karbinadle

Mięso przełożyć do miski, wymieszać z mielonym śledziem...

Wróć do listy przepisów