Fasolę namoczyć (najlepiej przez całą noc), wymienić wodę i ugotować do miękkości.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę, zeszklić. Dodać posiekany czosnek i drobno pokrojoną połówkę fenkułu. Przesmażyć. Podlać białym winem. Odparować. Przełożyć do miksera, dodać ugotowaną i odcedzoną fasolę. Przyprawić solą i pieprzem. Zalać śmietanką i zmiksować.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W programie zobaczymy jak przygotować meksykańską tortillę na mące gryczanej,...
Znakomity dodatek do sushi, ale nie tylko;-)
Na śniadanie lub szybki lunch!
Obierki z ziemniaków przesypać na blachę piekarnikową wyłożoną papierem do pieczenia...
Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...