/ Przepisy / Mandarynkowiec

Opis przygotowania

Całe mandarynki (ze skórką) zalać wrzątkiem. Zagotować i gotować jeszcze przez około 40 minut, odcedzić i pozostawić do wystudzenia. Następnie zmiksować.

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać cukier, cukier waniliowy oraz pozostałe składniki - 1,5   szklanki musu z mandarynek, jajka i olej. Utrzeć.

Przelać do prostokątnej blaszki o wymiarach 38x26 cm lub tortownicy, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w temp. 180 st. C przez 40-45 minut.

Udekorować polewą czekoladową i lekko uprażonymi, siekanymi migdałami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 156
Ewa gotuje - odc. nr 156

Tym razem wyśmienity kurczak po chińsku z makaronem ryżowym. A na deser...

 

Podobne przepisy

Kremówki wiedeńskie

Przygotować ciasto maślane. Mąkę przesiać na stolnicę...

Sernik gotowany

Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i upiec 3 placki. Przyg ...

Lekki tort truskawkowy

Owoce umyć i wyłożyć na papierowe ręczniki, by ociekły. Żelatynę zalać gorącą wodą. O ...

Jabłkowy przysmak

Na biszkoptach!

Wróć do listy przepisów