
Jajka wybić do miski, utrzeć z cukrem i miodem. M±kę przesiać z sod±, proszkiem do pieczenia, cynamonem, kakao i sol±. Wraz z olejem stopniowo dodać do utartych jajek i zmiksować.
Jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne i pokroić w grub± kostkę. ¦liwki pokroić na kawałki. Dodać do ciasta. Wsypać orzechy i wymieszać – tak, by ciasto obkleiło jabłka i bakalie. Przełożyć do prostok±tnej formy, natłuszczonej masłem i oprószonej m±k± (dno wyłożyć papierem do pieczenia). Wyrównać i wstawić do piekarnika, nagrzanego do 180 st. C. Piec do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa proponuje kurczaka nadziewanego w±tróbk±, surówkę z buraczków...
Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż ...
Owoce umyć i wyłożyć na papierowe ręczniki, by ociekły. Żelatynę zalać gor±c± wod±. O ...
¦liwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...
Z polew± czekoladow±...