/ Przepisy / Amerykańskie babeczki

Opis przygotowania

W małej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce rozetrzeć mikserem ciepłe masło - ucierać do momentu, aż będzie puszyste. Powoli dodawać cukier i miksować, aż do uzyskania gładkiej i jednolitej masy. Do masy wbijać po jednym jajku (w temperaturze pokojowej) i miksować na średnich obrotach. Stopniowo dodać wcześniej przygotowaną mąkę. Dolać mleko i ekstrakt z wanilii. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Następnie przełożyć masę do rękawa cukierniczego. Wyciskać do foremek, do 3/4 wysokości. Piec w temperaturze 180 st. C przez 20 minut.


Ciepłe masło zmiksować na jednolitą masę, dodając stopniowo cukier puder. Dolać alkohol i ekstrakt waniliowy. W osobnym naczyniu ubić śmietankę kremówkę i dodać do masy maślanej. Na końcu dolać barwnik i wymieszać - tak, aby krem był w jednolitym kolorze.


Poczekać, aż spody będą zupełnie zimne i dopiero wówczas zająć się dekoracją. Cupcakes można ozdobić na różne sposoby, używając profesjonalnego rękawa cukierniczego i różnych końcówek. Dla lepszego efektu można też wykorzystać gotowe, wielobarwne dekoracje do ciast.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 107
Ewa gotuje - odc. nr 107

”Miętowa sałatka z arbuza i sera feta, amerykańskie babeczki”...

 

Podobne przepisy

Sernik z żurawiną

Nie zawsze muszą być rodzynki...

Ciasto z polewą marmurkową

Masło utrzeć na puszysta masę. Gdy zbieleje, dodać cukier. Utrzeć. Stopniowo dodać ja ...

Babka drożdżowa z masą mascarpone

Z myślą o świętach!

Ciasteczka witraże

Cudnie wyglądają, znakomicie smakują!

Wróć do listy przepisów