Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, połączyć z żółtkami, miodem, ubitą na sztywno pianą z białek (ze szczyptą soli) oraz cukrem waniliowym. Dorzucić rodzynki namoczone w wodzie.
Przełożyć do formy (tortownica o średnicy 28 cm) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wyrównać, posypać wiórkami kokosowymi i upiec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C (60-70 minut).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku swojego magazynu kulinarnego Ewa Wachowicz upiecze na...
Jagody prosto z pieca...
Mąkę i masło wysiekać nożem. Dolać śmietanę, wyrobić, włożyć do lodówki na 2 godziny. ...
Można zapakować i zabrać na piknik!
W małej misce wymieszać mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...