Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placek królewski

Opis przygotowania

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodać masło, wysiekać. Gdy zrobi się kruszonka, dodać jajko i żółtko, dolać miód i śmietanę, dodać cukier puder, po czym zarobić ciasto.

Podzielić na trzy części. Pierwszą odłożyć, do drugiej dodać łyżkę kakao, do trzeciej kawę. Przełożyć do foremek i upiec na złoty kolor.

Przygotować masę jabłkową - jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przełożyć na patelnię, przesmażyć na maśle, przyprawić cynamonem, połączyć z galaretką cytrynową.
Po upieczeniu placki wystudzić i przełożyć masą jabłkową. Wierzch udekorować lukrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 137
Ewa gotuje - odc. nr 137

Tym razem Ewa Wachowicz zaprasza na nietypowy gulasz z indyczych wątróbek....

 

Podobne przepisy

Kruche ciasto z gruszkami i czekoladą

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, wysiekać. Gdy zacznie przypominać krusz ...

Czekoladki pomarańczowe

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie rozprowadzić w każdym zaka ...

Torciki czekoladowe

Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić ...

Rolada kokosowa

Wodę zagotować z masłem, cukrem i kakao. Do ciepłej masy wsypać zmielone herbatniki.Z ...

Wróć do listy przepisów